Mustangpilot Fl.L. G.C.Pearson fra 65 Sqdn. skjøt ned begge flyene i denne luftkampen.

Bildet til venstre viser Sørstrandvatnet i Lavikdalen, der Ernst Tergl styrtet og omkom.Motoren og andre deler ble hentet derfra på slutten av 80-tallet

Lengst til venstre: Motoren fra flyet til Uffz.Walther Opitz i nærheten av Myrketjørna. Begge pilotene er begravet på Solheim kirkegård, Bergen.

BMW 801-motoren sto fortsatt godt plantet i myra i Lølandsmarka, da vi besøkte stedet i april 2007

Focke Wulf Fw 190 A Myrketjørna, Leirvik Sogn og Fjordane

9./III./JG 5 Uffz.Walther Opitz (KIA) 07.04 1945

40 allierte fly deltok i dette angrepet mot en konvoy ved Vadheim. Uffz.Opitz styrtet ved Myrketjørna i luftkampen mot Mustangs og Beaufightere, som angrep konvoyen og senket "Oldenburg". Nok en Fw 190 (Ernst Tergl), styrtet ved Sørstrandvatnet like øst for Myrketjørna, i samme luftkamp. Dette flyet er imidlertid fjernet nå.

Også et alliert fly gikk tapt. Mustangen til F/L Gordon Chambers Leete Watt (65 Sqdn) fikk motorbrann og forsøkte og finne en plass og lande, men valgte og hoppe ut i Florø området. Mann og fly gjekk i havet, Watt vart berget av lokale fiskere og ble etter eget ønske overgitt til tyskerne.
Han ble fraktet til Florø, senere Bergen og så til Oslo/Fornebu der han satt i fangenskap fra 12/4 til 8/5. Watt returnerte til England 9-10 mai-45. Han døde i 2001. info via Kjell Arve Vorland

29.July 2002 kjell sørensen
17. April 2007